Tässä kaikki.

 Tietoa meistä Elina Herttua


Talli-, työ- ja opiskelukaverini ovat luonnehtineet minua sanoilla iloinen, toimelias, innostunut, aikaansaava, huumorintajuinen, kekseliäs, avulias ja ammattitaitoinen

Teen aina aloittamani asiat kunnolla ja mottoni olikin aiemmin: "Ei kannata tehdä mitään, jos ei tee sitä kunnolla."  

Aloitussivulla kirjoitankin Tarinamme -kohdassa siitä, miten yrityksen perustaminen ja näkyväksi saattaminen on ollut todella pitkissä kantimissa. Tuo motto "Ei kannata tehdä mitään, jos ei tee sitä kunnolla" onkin ehkä ollut päässäni muodossa "Ei kannata tehdä mitään, jos ei tee sitä täydellisesti": ja sitä täydellisyyttä on tässä sitten jo puolisentoista vuotta odoteltu. Kunnes olen vihdoin hyväksynyt sen, että tätäkään ei voi tehdä täydellisesti. 

Mottoni onkin nykyään "Tässä kaikki". Tämä pitää sisällään monta ajatusta: tässä hetkessä on kaikki, mieli voi olla menneessä tai tulevassa, mutta todellisuudessa tässä hetkessä on ihan kaikki. Tässä kaikki tarkoittaa myös, että tässä hetkessä on myös kaikki se mitä osaan ja mitä minun tarvii osata. Kaikkine keskeneräisyksineen tässä hetkessä on kaikki.

Työskentelen päätoimisesti Etelä-Pohjanmaan Opistolla opettajana. Pidän työstäni ja työyhteisöstäni valtavasti. Saan luoda ja toteuttaa monella tapaa omaa opetustani ja osa opetustyöstäni tapahtuu hevosten kanssa talliympäristössä. Heppatyttöopettajan unelma. <3

Miksi sitten lisäksi yritystoimintaa? Muistan joskus 15-vuotiaana sanoneeni, että "musta ei koskaan tuu yrittäjää". Syynä tähän oli se, että vanhempani olivat yrittäjiä ja näin, miten vaativaa yrittäjyys on. Ja silti huomaan, että nyt kaksikymmentäneljä vuotta myöhemmin olen alkamassa (sivutoimiseksi) yrittäjäksi. Koen, että sivutoimisena yrittäjänä voin tehdä myös asioita, joita kohtaan tunnen paloa: yksilövalmennusta, ohjausta, biomekaniikkaan perustuvaa ratsastuksenopetusta, neuropsykiatrista valmennusta, myöhemmin myös rentoutusohjausta ja unelmoin, että joskus vielä olisi mahdollista tarjota sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja HeLMi-ohjauksia.

(Koulutustaustani ja Työtaustani)Sylvi


Sylvi on hieman hitaasti lämpenevä yksilö, mutta saadessasi siitä kerran ystävän, on se sitä aina. Sylvi "puhuu" paremmin koiraa kuin ihmistä (- niin onhan se koira), joten Sylvi tarjoaa tilaisuuden oppia koirien kieltä ja sen eleitä tarkkailemalla voitkin oppia paljon koirien kielestä ja siitä, mitä ne meille eleillään kertovat.

 Sylvi on innokas ja nopea oppimaan uutta. Sylviä katsellessa sen juostessa metsässä iloisena irrallaan korvat lepattaen olen usein todennut, että tuolta onnellisuus näyttää.


Sylvi on suorittanut eläinavusteisen valmennuksen soveltuvuuskokeen hyväksytysti huhtikuussa 2019.


Tilta


Tilta on syyskuussa 2018 syntynyt maatiaskissanarttu. Tilta on erittäin pehmeäluontoinen kissa, jonka erikoisosaamista on rallittelut tuvassa edestakaisin. Sekä antautuminen paijattavaksi kuuluvan kehräyksen kera. Tiltan myötä opin myös, mitä tarkoitaa, kun kissa varvistelee takajaloillaan ja värisyttää häntäänsä. Tiedätkö sinä, mitä se tarkoittaa?


Tilta ja Sylvi ovat aivan omalaatuisensa ystäväpari. Tilta ei ole Kyllikin tapaan ulkona vapaana, vaan viettää ulkoilleessaan aikaansa yhdessä Sylvin kanssa häkissä.


Kyllikki


Kyllikki on edesmennyt maatiaiskissamme, joka suruksemme jäi auton alle tammikuussa 2019.

Kyllikki oli oman arvonsa tunteva kuningatar, joka ei todellakaan koskaan "alentunut" leikkimään Sylvin kanssa. Kyllikki oppi kuitenkin sietämään Sylviä samassa talossa, vaikka toisinaan tuntuikin toivovan koiran katoavan yön aikana. Kyllikki oli kuitenkin hyvin uskollinen ja vaikkei se erityisemmin halunnut olla sylissä, oli se aina silti mielellään mukana eri touhuissa pihalla tai sisällä.Seri

Seri oli vuonna 2000 syntynyt suomenhevosruuna, jonka innoittamana opiskelinkin sosiaalipedagogisen hevostoiminnan opinnot. Seri oli herkkä ja helposti mielipiteensä ilmaiseva hevonen, joka peilasi ihmisiä todella tarkasti. Serillä oli myös ihan omanlaisensa huumorintaju ja välillä sen silmät nauroi. Seri on ollut merkittävä hevonen monella tapaa myös sen jälkeen, kun se on lopetettu. Monesti harmittelen, että kunpa olisin tiennyt ja osannut kaiken sen, mitä nyt osaan, silloin, kun Seri oli vielä elossa. Toisaalta kaikkea tätä en osaisi, ellei Seri oli sysännyt tämän oppimipolun alkuun.

Seri jouduttiin saattelemaan vihreämmille laitumille syksyllä 2017 pahenevan nivelrikon vuoksi.Muita rakkaita eläimiä:

Larkki


Sissi


Leo


Pero


Ensimmäinen lemmikki:

Kani Marilyn Monroe -pupu eli Mälli

Tässä kaikki.